Què és Cercacat?

Cercacat és un metacercador (basat en SearXNG) desenvolupat a Catalunya i mantingut per catalans, que agrega els resultats d'altres motors de cerca sense emmagatzemar informació dels seus usuaris.

Per què utilitzar-lo?

Com a usuaris, l'única manera que tenim per afrontar-nos a les grans empreses que recullen les nostres dades per treure'n un benefici, és utilitzar serveis com Cercacat. Quan realitzes una cerca, aquesta petició per cercar el que necessitis, es fa des dels nostres servidors amb una nova identitat. Això garanteix que ningú sàpiga qui l'ha fet i, per tant, assegurar la teva privacitat.

CONDICIONS D’ÚS

S'aconsella a l'usuari llegir atentament les condicions i instruccions publicades al web cercacat.cat, atès que l'accés implica la seva lectura i acceptació.

L’accés al nostre cercador web per part de l’usuari és totalment gratuït i no requereix cap mena de registre. Des de Cercacat NO agafem cap dada per part de l'usuari ni tan sols estadística. Tampoc emprem publicitat de cap mena per evitar que empreses terceres puguin recollir dades i per poder facilitar la navegació per part de l'usuari. Això fa que aquest projecte estigui totalment finançat pels desenvolupadors i col·laboradors que hi treballen. 

Els resultats d'aquest cercador són obtinguts de fins a 70 cercadors diferents prioritzant els resultats en català. Per aquesta raó, no ens fem responsables dels resultats de cerca que l'usuari pugui visualitzar.

Els serveis que aporta Cercacat, han de ser utilitzats de forma lícita i no ens farem responsables de qualsevol mal ús que se'ls pugui donar.

Aquests termes esmentats es presenten únicament en català. En cas de dubtes o incongruències en la seva interpretació, s'atendrà a la persona que ho necessiti tan aviat com es pugui.

Administrador i servidor

Actualment, tots els desenvolupadors treballant en el projecte són voluntaris i de Manresa (Bages). El principal desenvolupador, dissenyador, administrador del servidor, aportador d'idees i responsable de manteniment, és en Xavier Giralt (@xgiralt64 a Twitter).

Pel que respecta al servidor on s'allotja el lloc web, inicialment s'està fent ús d'un Servidor Virtual Privat que serà reemplaçat per un de dedicat per no dependre de cap agent extern. Si creieu en el projecte i voleu donar-li suport, podeu fer els vostres donatius mitjançant la següent adreça de Bitcoin (BTC): bc1qhmxps4mt4zs83z5yp5dvfgqartht7ycu6dspu8

Els mecenes que facin aportacions voluntàries tindran dret, si ho desitgen, a aparèixer en un apartat d’agraïments. Si voleu fer donatius mitjançant un altre mètode, podeu contactar directament amb Cercacat. Tots els fons obtinguts de donatius seran emprats únicament en el manteniment del servidor i en la millora del servei. L’equip de Cercacat us dona les gràcies per endavant.

 

Altres qüestions i projectes pendents